Waarderingskamer

Wet openbaarheid van bestuur (Wob)


In het kader van de openbaarheid die de Wob nastreeft, publiceren wij informatie die is verstrekt op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) op onze website.

Gegevens voortgangsinventarisaties

De gegevens gemeenten hebben ingevuld in de voortgangsinventarisatievragenlijst, zijn samen met de gegevens van alle andere gemeenten in Nederland in dit document  samengevoegd. De reden hiervoor is dat er regelmatig verzoeken op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) worden gedaan naar deze gegevens bij zowel de Waarderingskamer als gemeenten. In het kader van de openbaarheid die de Wob nastreeft, maar ook in het kader van de efficiency maken wij deze informatie openbaar. Op deze manier wordt voorkomen dat alle gemeenten deze gegevens afzonderlijk moeten verstrekken.

Gegevens uit de zelfevaluatie vragenlijsten oktober 2018 (PDF, 5,6 MB)

Gegevens uit de zelfevaluatie vragenlijsten, oktober 2017 (PDF, 4,3 MB)

Gegevens uit de zelfevaluatie vragenlijsten, april 2017 (PDF, 8,2 MB)

Gegevens uit de voortgangsinventarisatievragenlijsten, oktober 2016 (PDF, 4,4 MB)

Gegevens uit de voortgangsinventarisatievragenlijsten, april 2016 (PDF, 4,2 MB)

Gegevens uit de voortgangsinventarisatievragenlijsten, oktober 2015 (PDF, 2,9 MB)

Gegevens uit de voortgangsinventarisatievragenlijsten, april 2015 (PDF, 4,6 MB)

Gegevens uit de voortgangsinventarisatievragenlijsten, oktober 2014 (PDF, 3,6 MB)

Gegevens uit de voortgangsinventarisatievragenlijsten, april 2014 (PDF, 5,8 MB).

Verzoek NOS

Op 14 augustus 2018 heeft de Nederlandse Omroep Stichting ons het verzoek gedaan om alle rapportages van de Waarderingskamer sinds 1 januari 2015 openbaar te maken. Het verzoek betreft de organisaties: SaBeWa Zeeland, GBDrechtstdeden, Cocensus, Belastingen SWW, SED-Organisatie, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Bernheze, Heerde, Rijswijk, Texel en Utrechtse Heuvelrug. Deze rapporten zijn op 4 september 2018 aan de NOS verstrekt.

Rapporten verzoek NOS(5 MB, PDF)

Wob-verzoek gemeente Amsterdam

In het kader van een Wob-verzoek van een inwoner van de gemeente Amsterdam, maken wij de documenten(PDF, 55 kB) openbaar die betrekking hebben op het toezicht van de Waarderingskamer bij de gemeente Amsterdam vanaf 1 januari 2013 tot en met 1 maart 2019.