Waarderingskamer

WOZ-waardeloket

WOZ-waardeloket 2021

Via de officiĆ«le site WOZ-waardeloket.nl kunt u de WOZ-waarden van alle woningen in Nederland bekijken. Iedereen kan daar de WOZ-waarde van een willekeurige woning in Nederland zien en met elkaar vergelijken.

Het gebruik van deze officiĆ©le site is gratis (let op er bestaan ook sites waar u moet betalen voor het inzien van een WOZ-waarde). Voor het gebruik van het WOZ-waardeloket.nl gelden wel enkele beperkingen. Zo mag iedereen WOZ-waarden van afzonderlijke woningen bekijken. Maar het geautomatiseerd en massaal overhalen van gegevens uit het WOZ-waardeloket naar een eigen bestand of een andere applicatie is (in de Wet WOZ) verboden.

De WOZ-waarde die op het loket wordt getoond is de marktwaarde van een woning op de genoemde waardepeildatum. Getoond worden waarden vanaf waardepeildatum 1 januari 2014.

De getoonde WOZ-waarden zijn de formeel door de gemeente vastgestelde WOZ-waarden. De gemeente is verantwoordelijk voor deze WOZ-waarden. Voor vragen over de WOZ-waarden kunt u dan ook terecht bij de gemeente.

De getoonde woning kenmerken, zoals bouwjaar en gebruiksoppervlakte, zijn afkomstig uit de Basisregistraties adressen en gebouwen (BAG). Ook voor deze gegevens is de gemeente verantwoordelijk. De getoonde gegevens zijn slechts een klein deel van de gegevens die de gemeente heeft verzameld van een woning. Alleen de eigenaar of huurder van een woning kan het volledige taxatieverslag van een woning krijgen waarin de getaxeerde waarde wordt toegelicht met alle relevante objectkenmerken.