Waarderingskamer

Werken bij

Vacatures

Wij hebben regelmatig stageopdrachten. Wil je hier meer informatie over? Of heb je zelf een goed stageonderwerp en wil je dit bij de Waarderingskamer uitvoeren? Stuur dan een e-mail naar: info@waarderingskamer.nl

 

Stageopdracht vastgoed data-analist

Voor een uitdagende opdracht op het scheidsvlak van data science en vastgoedkunde zijn wij op zoek naar een enthousiaste hbo-stagiair. Jouw werkzaamheden helpen ons om het toezicht op de WOZ-taxaties te verbeteren. Als je bedenkt dat overheden op basis van de WOZ-taxaties jaarlijks voor meer dan € 11 miljard aan belastingen heffen, snap je dat jouw werk maatschappelijk zeer relevant is.

Wat ga je doen?

In deze stageopdracht houd je je bezig met het analyseren, modelleren en visualiseren van data. Je past deze technieken toe in een praktijksituatie. Concreet betekent dit dat je helpt om de onderzoeken van de inspecteurs van de van de Waarderingskamer voor te bereiden. Je maakt daarbij gebruik van veel (vastgoed)data uit bijvoorbeeld een GIS-applicatie en iWOZ (Funda voor gemeenten). Op basis van jouw werkzaamheden vormen de inspecteurs zich een beeld van de sterke en zwakke punten in een bestand met WOZ-taxaties en kunnen zij hun onderzoeken bij gemeenten risicogericht uitvoeren. Daarnaast vragen wij jou om zelfstandig onderzoek te doen naar de invloed van duurzaamheidskenmerken op de marktwaarde van onroerend goed en om ons te adviseren hoe we hier in ons toezicht mee om kunnen gaan.

De opdracht kan zowel in het kader van een meeloop- als een afstudeerstage worden uitgevoerd. Desgewenst kan de opdracht nog worden bijgesteld zodat hij goed aansluit op de fase waarin jouw studie zich bevindt.

Wat neem je mee?

  • Je bent een hbo-student op het gebied van Data-science of Vastgoedkunde.
  • Je vindt het een uitdaging om je andere vakgebieden in korte tijd eigen te maken.
  • Je bent gemotiveerd om je in te zetten voor de publieke sector.
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
  • Je bent verantwoordelijk en flexibel.
  • Je kan goed in teamverband maar ook zelfstandig werken.

Waar kom je te werken?

De Waarderingskamer is een relatief kleine organisatie met circa 20 hoogopgeleide medewerkers. Zij geven vorm aan het toezicht op de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ). Deze wet bepaalt dat gemeenten jaarlijks de waarde van alle woningen en bedrijven moeten bepalen. Dit is de WOZ-waarde. Op basis van de WOZ-taxaties heffen verschillende overheden jaarlijks voor meer dan € 11 miljard aan belastingen. Daarnaast spelen de WOZ-gegevens een cruciale rol bij het op orde houden van overheidsinformatie.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende stage waarbij je een mooie bijdrage kan leveren aan het functioneren van de Waarderingskamer en waarin je werkervaring kan opdoen in een professionele omgeving. Je krijgt veel ruimte en vrijheid om zelfstandig te handelen en tot mooie resultaten te komen. Ook bieden wij je een vaste stagevergoeding van € 587,40 bruto per maand (op basis van 36 uur) en persoonlijke begeleiding tijdens je stage. Tijdens je stageperiode bouw je verlof op. Bij een 36-urige werkweek is dit 12 uur per maand. Beschik je niet over een ov-studentenkaart? Dan krijg je reiskostenvergoeding voor het reizen tussen je woning en de Waarderingskamer.

Meer informatie?

Voor vragen over de stageopdracht of de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ivo Lechner. Je kunt hem bereiken door te bellen naar 06 - 285 287 01 of te mailen naar ivo.lechner@waarderingskamer.nl

Solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en CV naar info@waarderingskamer.nl