Waarderingskamer

Werken bij

Stage lopen
Wij hebben regelmatig stageopdrachten. Wil je hier meer informatie over? Of heb je zelf een goed stageonderwerp en wil je dit bij de Waarderingskamer uitvoeren? Stuur dan een e-mail naar: info@waarderingskamer.nl

Vacatures
Op dit moment zijn wij op zoek naar een beleidsadviseur. Interesse? Klik op onderstaande link om de volledige functieomschrijving te lezen.

 

Beleidsadviseur (32-36 uur per week)

Als beleidsadviseur bij de Waarderingskamer werk je in een dynamische omgeving aan vraagstukken op zowel bestuurlijk als juridisch terrein. Het vakgebied is inhoudelijk uitdagend en in beweging met veel (toekomstige) beleidsveranderingen op het gebied van artificiële intelligentie, taxatietechnieken, het ontwikkelen van een stelsel van samenhangende basisregistraties in het GEO-domein en met juridisch-beleidsmatige (door)ontwikkeling van de WOZ-procedures.

Je bent dan ook in staat om op basis van informatie van inspecteurs en contacten met burgers en bedrijven het management beleidsmatig te adviseren en te ondersteunen bij de verdere doorontwikkeling van de systematiek van de Wet WOZ. Daarnaast weet je de ontwikkelingen die relevant zijn voor het WOZ-vakgebied te vertalen in concrete stappen richting zowel het veld (gemeenten en uitvoeringsorganisaties) als naar de interne organisatie.

Jij speelt een rol bij het opstellen van (beleids)notities voor de verschillende overleggen met onze stakeholders en vertegenwoordigt de organisatie. Ook zijn er doorgroeimogelijkheden op de onderwerpen die jij interessant vindt en die je met jouw skills en expertise een boost kunt geven. Kortom, een veelzijdige functie waarin je de vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen op de gebieden die aansluiten bij jouw ambitie.

Functie-eisen:

 • Je hebt aantoonbaar academisch werk-en denkniveau (bv. (technische) bestuurskunde, rechten of aanverwant).
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als beleidsmedewerker of soortgelijke functie.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het WOZ-vakgebied (pré maar niet vereist)
 • Je hebt affiniteit met de vastgoedmarkt
 • je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • Je durft kritisch te zijn en voor je mening uit te komen.
 • In staat zelfstandig en in teamverband te werken.
 • Je bent politiek-, bestuurlijk- en organisatiesensitief
 • Je bent analytisch sterk.

Wij bieden:

 • Maximaal salaris van €5827,98 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, volgens schaal 11/12 van de CAO Provinciale sector. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met uitzicht op een vastdienstverband.
 • Een leuke uitdagende, afwisselende baan in een kleine organisatie met ook veel contacten met gemeenten en uitvoeringsorganisaties door het hele land.

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% bovenop jouw salaris. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. Wij hechten daarnaast sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor tal van mogelijkheden.

Bijzonderheden
Samen met jouw collega’s draag je bij aan de kwaliteit van WOZ-waarden in Nederland. Naast de inhoudelijke uitdagingen kun je rekenen op:

 • Een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket (conform CAO Provinciale sector), hiertoe behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten en volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een prettige werkplek op 5 minuten loopafstand van het station Den Haag Centraal
 • Een kleine dynamische organisatie waar je werkt met een grote mate van zelfstandigheid.

Meer informatie
Wil je meer weten over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Peter van Erk via peter.vanerk@waarderingskamer.nl of bel naar:
06-24341395. Wil je solliciteren? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar info@waarderingskamer.nl. De reacties worden tussentijds in de gaten gehouden en bij een match plannen wij zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek in. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Waar kom je te werken?
De Waarderingskamer is een kleine, professionele toezichthouder, vallend onder het ministerie van Financien als zelfstandig bestuursorgaan, en werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de waardebepaling van onroerende zaken zodat inwoners en bedrijven erop kunnen vertrouwen dat de kwaliteit van de WOZ-taxaties en de WOZ-gegevens goed is. De WOZ-waarde is namelijk een belangrijke grondslag voor belastingheffing in Nederland.

Jaarlijks wordt er met behulp van de WOZ-waarde circa 11 miljard aan belastingen geïnd door gemeenten, waterschappen en de Rijksoverheid. Verder heeft de Waarderingskamer als taak om kennis en expertise te delen met betrokken partijen zoals het ministerie van Financien, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, brancheverenigingen, softwareleveranciers en andere WOZ-dienstverleners.