Waarderingskamer

Vraagbaak Waardebepaling Wet WOZ

Laatste wijziging 3 oktober 2022

 

De Waarderingskamer heeft een herziene versie van de Vraagbaak Waardebepaling (PDF, 3,9 Mb) gepubliceerd.

De Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) regelt dat elk jaar alle onroerende zaken door gemeenten getaxeerd moeten worden. De wettelijke regels en de instructies van de Waarderingskamer liggen vast in de wet, de uitvoeringsregelingen en de Waarderingsinstructie. Het doel van deze vraagbaak is om een juiste en uniforme uitvoering van de waardebepaling in het kader van de Wet WOZ te bevorderen.

De vraagbaak kan ook veel vragen beantwoorden waarmee belanghebbenden zitten, wanneer ze een WOZ-waarde ontvangen of wanneer ze in gesprek zijn met hun gemeente over de WOZ-waarde.

De vragen en antwoorden in de vraagbaak zijn inhoudelijk geactualiseerd, mede aan de hand van vragen die de Waarderingskamer krijgt van gemeenten, uitvoeringsorganisaties, dienstverleners en belanghebbenden.

Naast de inhoudelijke actualisering is de vormgeving en de lay-out van de pagina's aangepast. De vormgeving is volledig gericht op lezen op het scherm. Vanaf nu is het heel eenvoudig om door het bestand te bladeren. Omdat het bestand bestaat uit veel pagina's raden we het af om het uit te printen.

Met de navigatiepagina's per hoofdstuk en het totaaloverzicht van alle hoofdstuk aan het begin hopen we dat iedereen snel de gezochte informatie vindt.

Suggesties over de inhoud van deze vraagbaak of de navigatie door deze vraagbaak zijn altijd welkom: info@waarderingskamer.nl